

En konges storhed og fald
Denne fortælling tager sin begyndelse d. 17. oktober 1952, i forbindelse med at DSB Søsfarttjenesten skrev kontrakt med Helsingør Skibsværft og Maskinbyggeri A/S om levering af en færge, dengang kendt som nybygning nr. 320.
Formålet med dette var indsættelse af den nye færge på forbindelsen Gedser - Grossenbrode.
Dengang havde man næppe forestillet sig at nybygning nr. 320 senere ville blive et ikon for DSB´s rederivirksomhed og folkeeje efterhånden som den ville betjene

Nyhed fra HK-Modeller
I forbindelse med udlevering af Y-togene produceret for Hobbykæden, er en lille nyhed også offentliggjort på en lille side i æsken. Der er tale om VLTJ My 28 "Victoria", som forventes klar til sommeren 2017.
Modellen vil kunne leveres med lyd fra Danske Loksound, og produceres til både 2 og 3 skinne drift.


Så kom den endelig! - Y-Tog fra Heljan
Den længe ventede Y-togs model fra Heljan har endelig ramt de de danske forhandlere, hvor det uden tvivl vil være til glæde på mange modeljernbaneanlæg.
Populariteten skyldes uden tvivl den store udbredelse på de danske jernbaner, hvor en hver privatbane med respekt for sig selv havde typen i drift, ja tilmed DSB benyttede typen, som landets eneste "dieseldrevet s-tog" på Lille nord.
Vi vil derfor i dette indlæg tage et nærmere kig på Y-toget fra Skagensbanen, der er pro


GM-EMD i Europa - Udviklingen fortsætter
Da de sidste My lokomotiver var ved at være leveret, kunne DSB se at Jernbanernes popularitet blev ved med at stige og behovet for endnu større tog blev større og større.
Dette udmøntede sig i at man i samarbejde med NoHAB begyndte at udvikle yderligere en lokomotiv type, som senere skulle få navnet DSB Mz.
Motorvalget blev GM-EMD´s dieselmotor type 16-645E3, som blandt andet er kend fra de Amerikanske GM-EMD SD45 lokomotiver.
Kun to år efter at det sidste My lokomoti


Fra USA til Danmark del 3 - Nye tider hos DSB, NSB, MÁV, CFL og SNCB.
I sidste afsnit sluttede vi af med udviklingen af GM-EMD´s F7 lokomotiver og vi vil derfor denne gang springe et smut over dammen og starte hjemme i Danmark.
I starten af 50ërne var DSB på udkig efter en afløser til dampdriften, og efter en undersøgelse som påviste at disel-drift var mere egnet end el-drift, påbegyndtes de første indledende rundter til et større statsligt indkøb.
Dette blev dog hjulpet kraftigt på vej af at makiningeniør E. Risbjerg-Thomsen der var ansat