top of page
SJS Odin fra 1947 i 1/87

SJS Odin i skala 1/87 kan nu fås i byggesæt fra Fagerli-Models.

Byggesættet er produceret som høj detaljeret 3D print, og leveres i to typer plast.

Byggesættet består af blot 12 dele, men ekstra dele medfølger, hvis man skulle være uheldig.
Blandt andet medfølger der navne skilte med navnene "Odin" og "Korsør".

Dog medfølger der ikke hjul til maskinen, men der kan benyttes hjul fra Piko´s Saxonia sæt, som ofte ses til salg på Ebay. 

Og det med Piko´s Saxonia sæt er ikke helt så dumt endag, for byggesættet leveres uden motor, men ikke desto mindre er SJS Odin fuldt ud kompatibelt med dette sæt, bl.a. benytter Odin de samme specielle koblinger, hvilket betyder at man kan benytte sig af de medfølgende vogne til sættet, der virker meget troværdige sammen med modellen. Desuden leveres Piko´s Saxonia sæt med en motoriseret rejsegodsvogn, der tilmed gør det let at muliggøre kørsel med Odin.

Desuden er modellen let at skille ad (hvis man ikke limer det hele sammen) for eftermontage af elektronik.
Modellen er forberedt til at huse en højtaler i tenderen og har god mulighed for simulerede flammer i fykassen.

 

Hvad angår maling af modellen, kan det anbefales at benytte sig af det vandbaserede pensel maling fra Games Workshop. Det kan fås hos mange hobby farvehandlere og er egentlig beregnet til Rollespilsfigurer. Denne maling er hurtigttørrende og er meget nem at benytte og giver en flot farve.  

Det bør dog nævnes at den viste model ikke er helt korrekt i farvevalget, da historisk forskning har vidst at Odins vanger også var grønne som resten af lokomotivet.

Naturligvis bør modellen lakeres efter malearbejdet, der kan anbefales en spraylak fra samme fabrikant til dette. OBS! test dog lakken på et stykke pap eller ligende inden, da en forkert temperatur kan få lakken til at tørrer uhensigtsmæssigt! 

Herunder følger en video af en færdigmodel, udstyret med lyd. God fornøjelse! :) 

bottom of page