top of page

En Dansk nyhed fra Heljan!

Til dagens Mini-Nürnberg arrangement i Søndersø, havde Heljan på forhånd røbet at der ville blive præsenteret en nyhed til det danske marked.

En nyhed som mange har set frem til, da Heljan ellers havde dømt det danske marked ude. Skuffelsen har dog imidlertid formentlig været stor hos mange, da det eneste nye at se var en klump staniol! Heljan valgte således blot at præsenterer at de vil præsentere en dansk nyhed.

Den danske nyhed

Men hvis man skal tage staniolen bogstaveligt, så er det langt fra en kedelig nyhed! For meget tyder på at der inde i folien var indpakket et tidligere udgivet SJ T 21 fra Sverige. Da denne model er meget lig de danske MAK maskiner, er det derfor nærliggende at antage at disse meget vel kan være den omtalte nyhed og det ville være en kærkommen og meget interessant nyhed.

De kan nemlig meget vel gå hen og blive en succes og være med til at fylde et stort hul i privatbane driften rundt omkring på de danske anlæg, også selvom at virkelighedens lokomotiver var mindre succesfulde og ofte omtales som "MAKværk". Maskinerne var privatbanernes svar på en kraftig diesel maskine,til både gods og person tog inden det blev muligt at aftage Mx lokomotiver fra DSB.

Hvis der er tale om nyheden består i MAK maskinerne, vil de danske muligheder være: LJ M 33 "Jumbo" HFHJ M 9 HFHJ M 11 GDS L2 HP 13 ØSJS M10 Uanset hvilke varianter man skulle vælge, er det med det privatbane materiel der er på markedet, gode muligheder for at sammensætte en flot stamme. Vi krydser fingre for at Heljan vender tilbage til det danske marked med denne lækre nyhed!


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page