top of page

Reparation af Veissmann signal til 13mm hul

Af Ulle

Min erfaring med Veissmann signaler til montering i 13mm hul, (Veissmann nummer: 45xx serien) er en ret kedelig oplevelse. Bunken af signaler der ikke længere vil skifte stilling, er vokset støt gennem årene. Nu er det så slemt, at bunken med ubrugelige  signaler, har overhalet de opstillede signaler på banen.                                                                    Jeg var "Tvunget" til at kigge indeni "maskinrummet" på et signal.

Nærbillede af bunden af signalet. Her løsnes forsigtigt de 2 flige der holder metalskallen fast til elektronikken.

1: Nærbillede af tråden der går ned i elektronikken.

2: Metal halvparten er frigjort.

3: Maskinrummet. Midt i billedet sidder en styre bøsning af plastik, der holder øverste / underste fjeder adskilt. Det er den som er årsag til det manglende skift. Bøsningen går trægt i sit leje, eller støder mod metalkappen* når den er monteret, det giver så meget modstand at signalet ikke skifter. Når metalkappen er fjernet og Signalet fungerer igen, så er alt OK. Skifter signalet stadig ikke, går bøsningen trægt i sit leje, og bøsningen må "løftes" lidt med en skruetrækker. Det plejer at afhjælpe skifte fejlen.

 

*"jern" i forbindelse med en spole, vil magnetisere jernet, her er det kappen der magnetiseres, kan også medvirke til træg og utilstrækkeligt skift. 

Jeg har fjernet 15 metalkapper, fra 15 signaler der ikke kunne skifte. De skifter alle igen uden problemer.

bottom of page