top of page

Nyheder fra Hobbytrade

Hobbytrade har dags dato, offentliggjort to danske nyheder, baseret på deres tidligere udsendte DSB DO/DQ vogne. Der er tale om: DSB Specialvogn 752 DSB DQ (nyt nummer)

Foto: HMB Hobbytrade F2010 ApS

Den mest "interessante" af disse er dog Specialvogn 752, da DQ vognen tidligere er udsendt fra netop Hobbytrade. DSB Specialvogn 752 kom til verdenen i 1962 efter en ombygning fra DSB DO 5607, vognen havde hjemsted i Århus og fungerede som "Værkstedsvogn for Svellestoppemaskine".

Foto: HMB Hobbytrade F2010 ApS Det virke havde vognen frem til 1971 hvorefter den solgtes til HgJK (Helsingør Jernbaneklub) idag bedre kendt som "Nordsjællands Jernbaneklub". I dag skulle vognen være ejet af Kongens Lyngby Jernbaneklub og være opbevaret i Gedser remise. Vognene er udført i Hobbytrades nye stil, med laserskåret vognkasse, hvilket gør det væsentlig nemmere for Hobbytrade at lave tilrettelser, eksempelvis den afblændede rude på Specialvogn 752.

Foto: HMB Hobbytrade F2010 ApS Hvornår vognene er i butikkerne er ikke oplyst, men de kommer nok før eller siden og det flotte resultat er da også værd at vente på. Dog kunne det være interessant hvis Hobbytrade på et tidspunkt kigge på de tidligere litra vognene har haft, DSB DD & DSB DE. På Jernbanen.dk kan der læses meget mere om DSB DD, DE, DO, DQ og Specialvogn 752.

Foto: HMB Hobbytrade F2010 ApS

Herfra håber vi at fremtiden byder på mange flere vogne i samme stil fra Hobbytrade, et par ideer kunne være DSB DEK og DSB FF som vi jo har fået i den sene udgave som DSB CRM med lukkede endeperroner.


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page