top of page

Fra USA til Danmark del 2 - EMD F3, EMD F2 & EMD F7

EMD F3 blev afløseren til EMD FT og var i produktion fra 1945-1949. Maskinen var et universalt lokomotiv til både person og godstrafik og kunne med sin EMD 567B yde 1500 hk. og her begynder det at lugte lidt af fisk! De første My lokomotiver blev nemlig leveret med samme motor type. I praksis var der dog ikke stor forskel på EMD FT og EMD F3, og den største er nok den lidt størrer motor.

I alt blev der produceret 1111 F3A enehder samt, 696 F3B enheder.

Drew Jacksich - Flickr: BN F3 9762 in Yakima Aug 71 - CC BY-SA 2.0 license

Året efter præsentationen af EMD F3, blev EMD F2 med 1350 hk. sat i produktion.

Denne maskine var en mindre, ren gods udgave af EMD F3 og blev ikke en nogen stor succes, ikke grundet dårlige kører egenskaber, men grundet at storebror F3 var at foretrække. Der blev således kun bygget 74 EMD F2A enheder samt 30 EMD F2B enheder. Maskinen var i produktion i blot 5 måneder.

Der findes derfor ikke nogen EMD F2 maskiner bevaret for eftertiden, derimod findes der op til flere EMD F3 maskiner, hvoraf nogle få stadig er i kommerciel drift!

Men selvom at GM - EMD´s diesel eventyr indtil videre lyder som en succes, så skulle det vise sig at det næste lokomotiv i rækken skulle blive den dominerende trækkraft i USA, og tillige sprede sine aner til resten af verdenen! I 1949 satte EMD det nye F7 lokomotiv i produktion, og selvom lokomotivet blot var i produktion i fire år, så satte det nye rekorder. Lige knap 4000 F7 enheder rullede nemlig ud fra produktions hallerne de år, hvilket er mere end alle tidligere udgaver af F enheder til sammen! Rekorden er heller aldrig nogensinde været tæt på at blive overgået af en nyere produktion, og flere af lokomotiverne er tilmed at stadig at finde i den daglige drift, eksempelvis hos Escanaba and Lake Superior Railroad F7 enhederne var ligesom sine forgængere meget lig den tidligere version, men lidt forbedringer. De blev ligesom F3 udstyret med en 16-cylindret EMD 567B motor, men fik bl.a. også en forbedret generator. Næste gang begynder vi at bevæge os mod europa :)


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Ingen tags endnu.
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page