Hvis det står til DF, så vil hovedbanegården i fremtiden ikke være knudepunkt.


Imens vi venter på folketingsvalget, er Dansk Folkeparti fremkommet med et nyt krav, såfremt at de skal fortsætte deres støtte til den liberale regering. 

80% af DSB´s aktiviteter bør ligge i Jylland, lyder det fra Dansk Folkepartis Transport- og bygnings ordfører Kim Christiansen.

»Vi har netop haft stort held med at kræve 80% af Radio24syv flytt...

1 Apr 2018

Traditionen tro, så gav d. 1. april anledning til mange sjove og spændende historier som dog ikke har meget med virkeligheden at gøre. 

Også her i klubben havde vi en historie klar til jer under overskriften "Langeland skal holde Letbanen kørrende" 


Men også andre steder har der været gang i både fantasien og skriveriet. 

I bunden af artiklen, kan man stemme på årets bedste historie.


OHJ-HTJ Taurus

På facebook kan man i gru...

31 Mar 2018

 Den kommende Hjallelse station - Foto: Odense Letbane


Efter lang tids undersøgelse og forhandlinger, kan vi stolt meddele at Langelands Modeltogklub er blevet samarbejdspartner på Letbane projektet i Odense. 

Beslutningen om at indrage Langelands Modeltogklub kommer i kølvandet på de omfattende problemer der er og har været på Letbanen i Århus og man ønsker derfor i Odense at have en så automatiseret trafik som muligt,...

15 Jan 2018

SNNB 3 - Odense 2015

Idag kunne opmærksomme langelændere se et specielt syn, da et damplokomotiv for første gang siden 1962 lagde sin visit forbi øen. Lokomotivet kørte turen Rudkøbing-Spodsbjerg, under stor opmærksomhed fra dem som så det og til stor glæde for de nye ejere.

Dette lyder som en aprilsnar af de helt tykke, men den er god nok! 

Dog var lokomotivet ikke opfyret og ej heller kørte det på egne hjul, da langelands...

30 Aug 2017

Tidligere har vi her på siden skrevet om Jernbanefærgen M/F Kong Frederik IX og i den forbindelse omtalt projektet om at omdanne færgen M/F Broen til Kulturfærge under Østfyns museer. 

Men de sidste dages turbulens og til sidst opgivelse af projektet, gør at det nok er tid til at skrive et par ord om denne færge osse.

DSB Rederi M/F Broen i Storebælt ca. 1952 - Københavns Foto-Service - Jernbanemuseets arkiv.
 
M/F Broen er by...

26 Aug 2017

Dette indlæg skal handle om ikke blot en, men to filmstjerner. 

I 1968 havde den første Olsenbanden film præmiere, men vi skal helt op til nr. 7 i rækken for at finde den som jernbaneentusiaster holder aller mest af, nemlig "Olsenbanden på sporet"

I Filmen præsenteres vi for en lille 2-akslet godsvogn, der ifølge filmens udsagn er både spræng, brand og dirkefri og fra "Franz Jäger" i Berlin.

Men selvom at det er en vogn der...

1 Aug 2017

Idag kom nyheden som mange havde håbet på, nemlig at den langelandske motorvogn LB M1, får lov til at overleve. 

LB M1 eller LB M2 i Rudkøbing - Foto: Rudkøbing Byhistoriske Arkiv


LB M1 har siden 1995 været ejet af Jernbanemuseet, men i forbindelse med at Jernbanemuseet ønskede at afhænde store dele af deres samling, hang dens liv i en tynd tråd. 

Dels har Jernbanemuseet aldrig benyttet motorvognen i drift eller udstilling og...

4 Jul 2017

De fleste med en Jernbane interesse har nok på et eller andet tidspunkt stiftet bekendtskab med de svenske Rc lokomotiver. Men hvad mange derimod ikke ved er at der ikke kun er tale om en enkelt lokomotiv type, men derimod en stor familie af lokomotiver designet af svenske ASEA (Allmänna Svenska Elektriska Aktiebolaget). 

Historien om Rc lokomotiverne starter med et helt andet litra, nemlig SJ (Statens Järnvägar) Litra Rb, og...

5 May 2017

Der findes mange former for utrolige og fascinerende konstruktioner. Nogle er fascinerende fordi de er banebrydende, andre fordi de er solide, men ofte er enorme konstruktioner, noget der flyver direkte ind på hitlisterne.

Og denne maskine er ingen undtagelse, da den på trods af at være enorm ikke stammer fra USA, men derimod det gamle Soviet Rusland og blev bygget i et enormt antal af en hel enkelt maskine.

Maskinen blev ko...

4 May 2017

D. 11-14 maj, kommer "Thomas" atter forbi på besøg hos Danmarks Jernbanemuseum i Odense, hvilket er en begivenhed der normalt plejer at trække ret så høje besøgstal, hvilket ikke mindst skyldes at det lille 3 akslede lyseblå lokomotiv er et vi alle kender og manges jernbane interesse inklusiv min egen, er startet i forunderlige "Sodor" univers med levende lokomotiver.
 

Serien om Thomas og hans venner er i dag meget populæ...

23 Mar 2017

Denne fortælling tager sin begyndelse d. 17. oktober 1952, i forbindelse med at DSB Søsfarttjenesten skrev kontrakt med Helsingør Skibsværft og Maskinbyggeri A/S om levering af en færge, dengang kendt som nybygning nr. 320. 

Formålet med dette var indsættelse af den nye færge på forbindelsen Gedser - Grossenbrode.

Dengang havde man næppe forestillet sig at nybygning nr. 320 senere ville blive et ikon for DSB´s rederivirksomh...

9 Mar 2017

Da de sidste My lokomotiver var ved at være leveret, kunne DSB se at Jernbanernes popularitet blev ved med at stige og behovet for endnu større tog blev større og større. 

Dette udmøntede sig i at man i samarbejde med NoHAB begyndte at udvikle yderligere en lokomotiv type, som senere skulle få navnet DSB Mz. 

Motorvalget blev GM-EMD´s dieselmotor type 16-645E3, som blandt andet er kend fra de Amerikanske GM-EMD SD45 lokomoti...

6 Mar 2017

I sidste afsnit sluttede vi af med udviklingen af GM-EMD´s F7 lokomotiver og vi vil derfor denne gang springe et smut over dammen og starte hjemme i Danmark.

I starten af 50ërne var DSB på udkig efter en afløser til dampdriften, og efter en undersøgelse som påviste at disel-drift var mere egnet end el-drift, påbegyndtes de første indledende rundter til et større statsligt indkøb. 

Dette blev dog hjulpet kraftigt på vej af at...

19 Dec 2016

EMD F3 blev afløseren til EMD FT og var i produktion fra 1945-1949.

Maskinen var et universalt lokomotiv til både person og godstrafik og kunne med sin EMD 567B yde 1500 hk. og her begynder det at lugte lidt af fisk! De første My lokomotiver blev nemlig leveret med samme motor type.

I praksis var der dog ikke stor forskel på EMD FT og EMD F3, og den største er nok den lidt størrer motor.
 

I alt blev der produceret 1111 F3A e...

Sommeren 1981

I forsommeren 1981, gik der vedholdende rygter om at et antal DB V200 lokomotiver ville få en spektakulær mission i udlandet. Årsagen er den manglende rettidig levering af nye diesellokomotiver til DSB, nemlig litra ME. Den offentlige mening, var at det leverandøren, Henschel og BBC var ansvarlige og skulle bære omkostningerne ved Lejelokomotiverne. Faktisk var årsagen, at der som i så mange lignede projekter var...

Please reload

Udvalgte indlæg

En damper vender "hjem"

January 15, 2018

1/4
Please reload

Seneste blog indlæg

January 15, 2018

August 26, 2017

Please reload

Arkiv
Please reload

© 2016 Langeland Modeltog Klub

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now